miercuri, 24 august 2016

Stresul si atacurile de panica

Cu totii stim ca tulburarile de anxietate sunt date de o grija excesiva, insa nu toti cei care se ingrijoreaza in anumite situatii sufera de aceasta boala. Uneori programul prea stresant, lipsa exercitiilor fizice, a activitatilor si a somnului, presiunea resimtita acasa, la locul de munca si chiar consumul excesiv de cafea, pot da simptome asemanatoare bolii psihice. Daca ai un stil de viata nesanatos si stresant este mult mai probabil sa crezi ca ai atacuri de panica. Deci, daca simti ca te ingrijorezi prea des si prea mult, incearca sa iti iei putin timp liber de la probleme pentru a te evalua si pentru a incerca sa iti remediezi stilul de viata.
Stresul si atacurile de panica
In cazul in care nivelul stresului este mult prea mare, gandeste-te cum ai putea sa iti reiei inapoi echilibrul din viata ta. Anumite responsabilitati pe care ti le asumi iti pot da rutina zilnica peste cap, iar continuarea in acest ritm nu iti va face bine. Un tratamentpentru atacurile de panica este sa gasesti o persoana de incredere careia sa te confesezi deoarece, atunci cand vorbesti despre problemele tale, acestea au tendinta sa nu mai fie asa infricosatoare. Conectarea cu altii si indepartarea singuratatii reprezinta una dintre cele mai bune metode pentru combaterea problemelor.
Tehnici de relaxare
Pentru ca principala cauza a atacurilor de panica este stresul, trebuie sa elimini acest factor negativ prin relaxare. Daca este practicat in mod regulat, acest tip de tratament pentru atacurile de panica nu numai ca poate reduce simptomele, ci le poate indeparta complet. Meditatia, relaxarea musculara progresiva sau respiratia profunda sunt doar cateva dintre metodele care iti vor mentine mintea sanatoasa. Pentru a obtine un beneficiu maxim, este recomandat sa vizitati si un cabinet de specialitate. Pe langa faptul ca vei gasi o persoana cu care sa vorbesti, vei avea parte si de un mentor pentru exercitii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu