vineri, 10 ianuarie 2020

Tot ce conteaza despre celulele stem poti descoperi aici


Inca de la efectuarea primului transplant de celule stem, in anul 1988, abilitatea acestora de a veni in ajutorul organismului uman a fost exploatata prin nenumarate studii care sa ateste functionalitatea lor in tot mai multe domenii ale medicinei. Incepand de la prima boala care a fost abordata in acest fel, anemia Fanconi, si pana la leziuni osteoporotice sau provenite din urma arsurilor, regenerarea celulara este parte a oricarui proces de vindecare in interiorul organismului. Din acest motiv, este cu atat mai important ca toata lumea sa ia in calcul beneficiile ulterioare pe care o recoltare a celulelor stem mezenchimale o poate avea. In ceea ce priveste procedeul in sine, detaliul cel mai important este dat de faptul ca prelevarea se poate face doar la momentul nasterii, sursa acesteia fiind sangele din cordonul ombilical. Ca si particularitatea a celulor in sine, acestea prezinta un grad de nediferentiere care le ajuta sa ocupe mai apoi mai multe roluri in organism, spre deosebire de componentele hematopoietice.


Ce boli putem trata cu ajutorul celulelor stem

Inca de la inceputul studiului acestui tip de celule, bolile sangelui au fost in primele vizate, datorita lipsei unui alt tratament care sa dea rezultate multumitoare, dar si datorita simptomelor grave pe care pacientii le experimentau. Astfel, incepand de la primul transplant de acest tip, realizat intre 2 frati dintre care unul suferea de o forma rara de insuficienta medulara ereditara , numarul bolilor pentru care transplantul poate fi o optiune a crescut pana la mai mult de 80. Desi patologiile din spectrul hematologic raman in continuare cele mai abordate in acest acest fel, incercarile de a atribui alte roluri celulelor stem au dus la progrese inclusiv in domeniul chirurgiei plastice si reconstructive, accentul fiind pus pe regenerarea tisulara atat de necesara marilor arsi.

Beneficiati de cele mai bune servicii in domeniul celulelor stem

Atunci cand este vorba de copiii nostri, cu totii ne gandim pana in cel mai mic detaliu la orice ar putea sa le faca rau si incercam in consecinta sa ne luam toate masurile de precautie pentru ca acele lucruri sa nu se intample. Din aceasta cauza, este important sa stim cum putem contacta banca stem sure pentru orice fel de nelamurire cu privire la recoltarea de celule, atat inainte de operatiunea propriu-zisa, cat si pe toata durata stocarii probelor. In acest fel, ne putem asigura nu doar de conditiile impecabile in care toate procedurile se desfasoara, dar putem stabili totodata si o relatie bazata pe incredere, reusind astfel sa fim pregatiti in eventualitatea oricarui semn de boala a copiilor nostri. Prin urmare, in eventualitatea in care avem orice nelamurire legata de cum putem contacta banca Stem Sure, cel mai sigur mod de a scapa de indoieli este intotdeauna o informare cat mai temeinica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu