marți, 10 martie 2020

Vezi de ce e bine sa avem grija de pielea noastra


Zona zoster este o afectiune cutanata virala care poate aparea datorita faptului ca se reactiveaza virusul varicelo zosterian. Pe internet si nu numai, sunt tot felul de zvonuri despre aceasta afectiune si de aceea, in acest articol citeste miturile din spatele zonei zoster si afla adevarul cu ajutorul informatiilor de la doctormit.ro.

In primul rand, contactul cu acest virus va aparea ca o varicela, aceasta afectiune fiind des intalnita in randul persoanelor, mai ales in copilarie. Dupa ce ne-am vindecat de aceasta afectiune, virusul poate sa ramana in organism in stare latenta, iar cu timpul poate ajunge la nivelul ganglionului nervilor spinali. Aceasta afectiune poate sa apara atat la adulti, cat si la copii, fiind mai des depistata odata cu inaintarea in varsta. De asemenea, pot sa apara complicatii in cazul in care nu facem un tratament si atunci trebuie sa mergem cat mai repede la medic.

Pana in momentul de fata nu se stie cu exactitate care este cauza infectiei care duce la aparitia zonei zoster, insa exista o serie de riscuri care cresc sansele de imbolnavire. De la DoctorMit aflam ca poate fi varicela, imunitatea scazuta, bolile cronice, tratamentele agresive, varsta, anumite medicamente, stresul puternic sau chiar traumele fizice.

In ceea ce priveste modalitatile de transmitere, DoctorMit ne spune ca virusul poate fi transmis de la alte persoane care sufera de varicela, prin contact direct cu persoana bolnava sau prin atingerea unor obiecte contaminate.

Cele mai periculoase categorii de persoane care pot fi afectate de aceasta boala sunt copiii mici, adultii cu probleme imunitare si femeile insarcinate.

Simptomele prin care se manifesta zona zoster sunt durerile de cap, fotosensibilitate, senzatie generala proasta, durere la atingere, senzatie de mancarime pe zona afectata, febra, oboseala, anxietate, insomnie.

Una dintre cele mai sensibile zone unde poate ajunge virusul sunt ochii, iar simptomele care apar sunt durerea, roseata, umflarea, sensibilitatea la lumina, conjunctivita.

Pentru a putea deosebi aceasta afectiune, zona zoster se diferentiaza prin frisoane, diaree, ameteala sau durere de stomac.

DoctorMit recomanda ca daca au aparut anumite simptome, trebuie luata legatura cu medicul cat mai repede. Dintre aceste afectiuni fac parte eruperea afectiunii la nas sau la ochi, ochii rosii sau durerosi, probleme de vedere, prezinta eruptiei si faptul ca in acelasi timp sunteti insarcinata.

In cazul in care zona zoster nu este tratata la timp, aceasta poate duce la complicatii si afectiunea se poate agrava, devenind si mai serioasa. Din acest motiv, DoctorMit recomanda sa mergem la medic imediat cum au aparut primele simptome si sa nu asteptam sa se agraveze starea de sanatate.

Alte informatii poti afla din urmatorul videoclip DoctorMIT:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu