vineri, 26 iunie 2020

Citate despre vin



Vinul si romantismul au fost asociate parca dintotdeauna, iar daca esti in cautarea unui vin bun pe care sa il imparti cu persoana iubita, atunci crama Budureasca e locul ideal pentru tine. Indiferent de context si de preferintele voastre, intotdeauna gasesti aici ceva care sa se potriveasca. Unul dintre vinurile Budureasca preferate ale consumatorilor este Feteasca Regala. Putem celebra iubirea cu cateva citate despre dragoste si vin, iar mai apoi sa vedem cateva dintre variantele populare disponibile aici.

„Gandurile din timpul noptii, iubirea si vinul nu indeamna la nimic cumpatat”, spunea Publius Ovidius Naso, poet roman, unul dintre clasicii literaturii latine.

„Dragostea e ca vinul: cei obisnuiiti nu se imbata dintr-o data, iar novicii dintr-un pahar se si ametesc” – Hacob Paronian, scriitor, dramaturg, jurnalist si educator armean al secolului al XIX-lea.
Un proverb francez spune ca „in apa omul isi vede propria figura, insa in vin, omul imbratiseaza inima altuia.”

Euripide, un poet grec supranumit de Aristotel „poetul trafic prin excelenta” spunea ca „acolo unde nu este vin, nu exista dragoste.”

Edward Estling Cummings a fost un poet, dramaturg si pictor american cunoscut pentru scrierile sale prin care isi arata indignarea impotriva razboiului si altor subiecte sensibile. Totusi, acesta spunea ca „buzele sale beau apa, dar inima sa bea vin.”

Marty Rubin, un autor si jurnalist american spunea ca „primul sarut si primul pahar de vin sunt intotdeauna cele mai bune”.

Daca ti-am facut pofta de vin, iti recomandam un Blanc din gama Budureasca Exuberant care a prins viata in urma unui amestec de trei soiuri diferite: Sauvignon Blanc, Tamaioasa Romaneasca si Feteasca Regala. Combinatia este inediata si duce la un vin galben pai care armonizeaza pe deplin aroma de lamaie. Gustul proaspat care aminteste de florile si fructele de vara face ca acest vin sa fie potrivit pentru o seara la terasa petrecuta in compania celor dragi. Fie ca gatesti sau comanzi mancare, poti sa te orientezi catre carne alba, peste, fructe de mare, paste, legume si branzeturi.

Un alt vin alb demisesc care cu siguranta iti va incanta papilele gustative este Feteasca Regala din gama Budureasca Clasic. Intalnim aceeasi culoare galben pai specifica, dar nasul floral contine si note de grapefruit. Ne asteapta un gust echilibrat si foarte placut de pere si gutuie coapta, avand finalul lung si proaspat. Pentru ca experienta sa fie completa, vinul trebuie servit la temperatura sa ideala, intre 10 si 12 grade. Bineinteles, nu aveam cum sa uitam de asocierile culinare, astfel ca este potrivit alaturi de peste, fructe de mare, paste, branzeturi, legume. Cu alte cuvinte, ai parte de libertatea de care ai nevoie atunci cand comanzi de mancare sau cand gatesti.

Crama Budureasca te asteapta si cu multe alte vinuri de cea mai buna calitate pe care merita sa le incerci, poate nu doar atunci cand vrei sa descoperi niste citate noi dedicate bauturii, ci si cand vrei sa vezi un film nou, sa citesti o carte sau sa asculti muzica clasica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu