miercuri, 1 iulie 2015

croaziera in jurul insulei SkiathosO croaziera in jurul insulei Skiathos reprezinta mai mult decat a vedea o parte din peisajele salbatice pline de fauna si flora specifica sau de cele, dimpotriva, aglomerate si pline de viata, cu plaje insorite. In primul rand, veti avea parte de cea mai frumoasa experienta incercand cateva din obiceiurile traditionale, dar si dansurile traditionale: zorba, sirtaki, hasapiko, savurand muzica cu specific traditional si veti avea activitati in fiecare moment, pentru a trai o experienta cat mai autentica si fabuloasa!
            Numele insulei se traduce liber “umbra lui Athos”, denumire ce dateaza din perioada pre-elenistica, termenul de umbra subintelegandu-se din multimea de locuri umbrite de pinii care sunt specifici florei de aici. Legenda spune ca s-ar vedea si Muntele Athos de pe insula. Insula Skiathos se afla la o distanta relativ mica de Grecia continentala, acest lucru facand din pozitia geografica un atu: peisaje apartindand si muntilor impaduriti, dar si marii cu plajele de clestar si apa incredibil de cristalina, care vor incanta privirea. Insula era vizitata doar de persoanlitati importante si de staruri acum 15-20 de ani, recent fiind deschisa si pentru publicul larg, peisajele foarte verzi atragand multi turisti.
            Un aspect ce il veti observa imediat cum va veti apropia va fi arhitectura si culorile cladirilor. Intrucat pana in 1807 insula se afla sub dominatie otomana, locuitorii si-au vopsit casele in culoarea drapelului, urmand sa participe la eliberarea insulei in 1821.
            Biserica Sfantului Nicolae reprezinta un punct foarte bun de unde puteti admira intreaga priveliste, cuprinzand mai multe peisaje. Cateva suveniruri se pot achizitiona plimbandu-va pe stradutele inguste ale insulei. Nu uitati sa faceti cat mai multe poze!
            Urmatorul popas va fi plaja Koukounaries, ce poarta distinctia “blue flag”, situata intr-o padure de pini. Principalele activitati vor fi fie atingerea unui bronz perfect fie legate de skiul nautic, kneebordul, caiac-canoe, hidrobicilete, wakeboard-ul si multe altele.
            Vremea va fi insorita iar in timpul croazierei veti intalni fie delfini jucausi, fie pescarusi simpatici ce vor incerca o apropiere de dumneavoastra. Veti avea parte de cea mai relaxanta experienta vizitand aceasta insula, ajutandu-va sa incepeti programul cu noi forte de munca. Va dorim o vacanta in Skiathos cat mai placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu